‘Anderlecht wordt duidelijk bevoordeeld door de VAR’

‘Anderlecht wordt duidelijk bevoordeeld door de VAR’
Maandag 04 februari 2019 - 10:30   I   door Redactie

De beslissingen van de Video Assistant Referee zorgden tijdens het voorbije voetbalweekend voor heel wat commotie. In Standard-Anderlecht werd een wondermooi doelpunt van Mehdi Carcela terecht afgekeurd, maar liet de VAR wel na om paars-wit op minstens één rood karton te trakteren.

Volgens Stéphane Bréda, gewezen arbiter in de hoogste klasse, had Anderlecht tijdens de Clasico minstens één keer rood moeten krijgen. Hij meent dan ook dat paars-wit zondagavond bevoordeeld werd door de VAR.

"In minuut 18 kreeg Kums een gele kaart voor een stevige fout op Carcela. Spelbederf bij een tegenaanval", steekt Bréda van wal in La Capitale. "Opmerkelijk genoeg kreeg Carcela eerder dit seizoen tegen Waasland-Beveren voor een gelijkaardige overtreding, overigens minder erg, wél rood. Sommigen vonden de fout van Kums oranje, maar ik zou altijd rood getrokken hebben."

Rood voor Bolasie?

Daar blijft het niet bij. Bréda zag ook nieuwkomer Yannick Bolasie goed wegkomen zonder uitsluiting. "Bij Standard wilden ze een rode kaart voor Bolasie. Hij zou een elleboogstoot uitgedeeld hebben aan Fai. De beelden die we te zien kregen, waren niet heel duidelijk. Al zagen we wel dat Bolasie voorkomt dat Fai hem kan passeren door zich erg breed te maken."

Poll: Had Kums rood moeten krijgen voor de bewuste tackle?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024