‘Deze Belgische (top)clubs dreigen na onthullingen Veljkovic te degraderen’

‘Deze Belgische (top)clubs dreigen na onthullingen Veljkovic te degraderen’
Vrijdag 22 februari 2019 - 16:00   I   door Redactie

Het Belgische voetbal davert opnieuw op zijn grondvesten. Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft de vuile was van héél wat ploegen uit de Jupiler Pro League buiten gehangen. En dat zou wel eens zware gevolgen kunnen hebben.

Volgens Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, zijn Sporting Lokeren en KRC Genk lang niet de enige clubs die openlijk zullen genoemd worden. De volgende (top)clubs zullen sne volgen.

De advocaat hoopt wel dat de politie meer mensen inzet op het onderzoek. Hij pleit voor een verdrievoudiging van de vijftien speurders die nu aan het dossier werken. "Je zal op een groot verborgen stuk van de ijsberg stoten", aldus Luyckx in Terzake.

Verplichte degradatie?

Volgens Het Nieuwsblad doelt Luyckx op nagenoeg alle Belgische clubs, want Veljkovic werkte de voorbije vijftien jaar zowat met elke ploeg in eerste en tweede klasse samen.  “Het systeem van zwartgeldconstructies duikt overal op", benadrukt de advocaat.

De clubs die samenwerkten met Veljkovic breekt het angstzweet wellicht al uit. Ze kunnen zelfs degraderen als ze niet goed meewerken met de politie. Iedereen die opduikt in de tot voor kort geheime boekhouding van Veljkovic zal uitgenodigd worden voor verhoor. “En valse verklaringen afleggen, kan nefast zijn om als club een licentie te krijgen”, besluit Luyckx.

Poll: Denk jij dat er hierdoor topclubs zullen degraderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Lokeren

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024