Man City in erg nauwe schoentjes, grote problemen voor De Bruyne en Kompany

Man City in erg nauwe schoentjes, grote problemen voor De Bruyne en Kompany
Zaterdag 23 februari 2019 - 12:00   I   door Redactie

Manchester City heeft illegaal gehandeld bij de transfer van Jordan Sacho in 2015. Dat concludeert Der Spiegel nadat het documenten in handen kreeg waaruit blijkt dat City de regels aan zijn laars heeft gelapt.

Volgens Der Spiegel heeft City 230.000 euro betaald aan de spelersmakelaar van Sancho. Hij vertrok in 2015 op veertienjarige leeftijd naar de Engelse topclub. De FIFA-regels stellen echter duidelijk dat er bij minderjarige spelers geen vergoeding aan een zaakwaarnemer mag vetaald worden.

City probeerde de regel te omzeilen door Sancho te betalen voor zogenaamd scoutingswerk. Der Spiegel kreeg ook een mail in handen die City verstuurde naar de vader van Sancho. Daar zou instaan wat hij zou gaan verdienen via salaris en bonussen.

De club zegt dat de mail foutief geïnterpreteerd wordt en wil verder niet ingaan op de beschuldigingen. Mocht de FIFA actie ondernemen, dreigt er ook een transferschorsing voor Manchester City. Eerder kreeg Chelsea al een transferverbod opgelegd. Dat zou dus ook slecht nieuws zijn voor Kevin De Bruyne en Vincent Kompany, die het elftal in dat geval niet meer zien versterkt worden.

Poll: Moet City een transferverbod opgelegd krijgen?

TAGS  I  Manchester City

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024