KRC Genk in nauwe schoentjes: “Dit ruikt naar chantage”

KRC Genk in nauwe schoentjes: “Dit ruikt naar chantage”
Maandag 25 februari 2019 - 15:00   I   door Redactie

KRC Genk zit momenteel niet echt in een prettige. De Limburgse club kwam in opspraak in de zaak Propere Handen en verder is er natuurlijk ook nog de transfersoap rond Alejandro Pozuelo die maar blijft aanslepen.

"Genk gaat daar moeilijk mee om", merkt Jacques Sys op bij Sport/Voetbalmagazine. De hoofdredacteur van het weekblad stelt zich vragen bij de manier van handelen van Genk. "Vooral de uitspraak dat ze zouden meewerken aan die transfer als Pozuelo goed zou presteren tegen Antwerp en Slavia Praag vond ik opmerkelijk. Zeer on-Genks. Dat ruikt bijna naar chantage", klinkt het keihard.

"Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen. En dan is volgens mij de enige oplossing dat Pozuelo vertrekt. Een speler die weet dat hij elders zoveel kan verdienen en daar zijn zinnen op gezet heeft, kun je onmogelijk van gedacht doen veranderen. Het zou natuurlijk bijzonder jammer zijn voor Genk, dat zo zijn regisseur ziet vertrekken op een moment dat ze volop strijden voor een landstitel."

"Voetjes op de grond houden, Leandro"

Volgens Sys zal Philippe Clement erg creatief moeten zijn om het vertrek van Pozuelo op te vangen. "Het zal niet makkelijk zijn zonder hem, maar het is niet dat ze zonder hem niet meer kunnen winnen. Ze zullen moeten herschikken, maar als ik jongens als Trossard hoor zeggen dat hij die rol van Pozuelo kan overnemen, denk ik toch: voetjes op de grond houden."

Poll: Vind jij dat Genk de hele zaak rond Pozuelo goed aanpakt?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024