Dit indrukwekkende elftal kan, mag of wil niet voor de Rode Duivels spelen

Dit indrukwekkende elftal kan, mag of wil niet voor de Rode Duivels spelen
Woensdag 20 maart 2019 - 16:43   I   door Redactie

De Rode Duivels openen donderdagavond hun EK-kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Rusland. De timing van het duel is nogal ongelukkig, want het regent dezer dagen afzeggingen bij de nationale ploeg.

Lukaku's, Witsel en De Bruyne kunnen niet

Romelu Lukaku (voet), Axel Witsel (adductoren), Vincent Kompany (spierblessure), Kevin De Bruyne (hamstrings), Thomas Meunier en Mousa Dembélé (enkel) zijn geblesseerd en komen tijdens deze interlandbreak niet in actie.

Fellaini en Nainggolan willen niet

Daar komt nog eens bovenop dat Marouane Fellaini het in aanloop naar de start van deze kwalificatiecampagne voor bekeken hield als Rode Duivel. Plots is het zelfs vervelend dat ook Radja Nainggolan en Steven Defour vorige zomer hun internationaal pensioen aankondigden.

Pereira twijfelt

En denk ook maar aan Andreas Pereira, die de nationale ploeg van Brazilië boven de Belgische verkoos. Mile Svilar is eenzelfde verhaal. Hij kan niet alleen voor België, maar ook voor Servië kiezen. Hij komt voorlopig echter nog niet echt in aanmerking om opgeroepen te worden door Roberto Martinez. Maar voor ons elftal te vervolledigen hadden we natuurlijk wel een doelman nodig.

Vanheusden mag niet

En ook vervelend: het feit dat Martinez van mening is dat het beter is om Zinho Vanheusden tot en met het EK voor beloften komende zomer bij de ploeg van Johan Walem te laten. Anders zou Vanheusden in deze omstandigheden altijd een grote kanshebber zijn om zijn entree te maken bij de grote jongens.

Dat maakt dat er ondertussen al sprake is van een indrukwekkend elftal dat niet kan, mag of wil spelen voor de Rode Duivels. Wat dacht je van onderstaand elftal?

 

Poll: Hoop jij dat Andreas Pereira alsnog voor de Rode Duivels kiest?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024