Antwerp stunt opnieuw en staat nu zelfs naast Club Brugge

Vrijdag 26 april 2019 - 22:41   I   door Redactie

Royal Antwerp FC heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt. De oudste club van ons land won met 2-1 van Standard en blijft vol in de running voor de tweede plaats.

In de eerste helft was Antwerp sterker dan Standard. Mbokani trapte de thuisploeg vanop elf meter op voorsprong. 1-0 leek meteen ook de ruststand te worden, maar diep in toegevoegde tijd vloerde Vanheusden - voorin blijven hangen na een stilstaande fase - Bolat en stond het plots 1-1. Tegen de gang van het spel in, maar daar trok Standard zich niets van aan.

Kort na de pauze kreeg Standard plots een uitgelezen kans om op voorsprong te klimmen. Na ingrijpen van de VAR kregen De Rouches een terechte strafschop. Emond zette zich achter de bal, maar besloot eerst op Bolat en in de rebound - onbegrijpelijk - huizenhoog over.

Match stilgelegd en rood voor Lamkel Zé

Een mokerslag voor Standard, dat niet veel later plots tegen een 2-1-achterstand aankeek. Lamkel Zé flitste en knalde de bal binnen. Antwerp was heer en meester, maar toch kwam het nog bijna in de problemen.

Doordat de thuisaanhang maar projectielen - voornamelijk drankbekers - op het veld bleef gooien, staakte scheids Nathan Verboomen tijdelijk. Na tien minuten ging de match verder en hielden de fans zich kalm. Ondanks het feit dat Lamkel Zé in de slotfase nog rood kreeg, trok Antwerp de drie punten over de streep. The Great Old telt net als Club Brugge nu 38 punten.

Poll: Op welke plaats zie jij Antwerp eindigen?