Anderlecht-fans zijn woest op politie van Brugge: "Schandalig wat ze gedaan hebben"

Anderlecht-fans zijn woest op politie van Brugge:
Woensdag 01 mei 2019 - 11:00   I   door Redactie

AFSA (Association Francophone des Supporters d'Anderlecht) is niet te spreken over het optreden van de politie van Brugge. De RSCa-fans zijn niet te spreken over de behandeling die ze afgelopen weekend kregen.

"We zijn geschokt door de manier waarop de paars-witte fans zondag werden behandeld in Brugge", schrijft AFSA in een open brief. "Bepaalde supporters werden zonder reden weggeleid om nogmaals gefouilleerd te worden. En iedereen werd sowieso al drie keer gefouilleerd vooraleer toegang te krijgen tot het stadion. Eens ze binnen waren, werden de fans in een omheind kippenhok gedropt."

"Sommige bussen werden zelfs binnenstebuiten gekeerd. Er wordt meer gecontroleerd voor een voetbalwedstrijd dan aan de Belgische grenzen. Dat vinden wij schandalig. We zijn supporters, geen criminelen'", klinkt het.

"Voetbal is geen oorlog. De supporters van de tegenstander zijn op een heel andere manier behandeld toen ze naar Brussel kwamen. Hopelijk trekken de autoriteiten hier lessen uit en scheren ze in de toekomst niet meer alle supporters over dezelfde kam", luidt het nog.

Poll: Begrijp jij de woede van de RSCA-fans?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  v24  I  voetbal

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024