'AA Gent neemt opmerkelijke beslissing over toekomst van Thorup'

'AA Gent neemt opmerkelijke beslissing over toekomst van Thorup'
Vrijdag 03 mei 2019 - 17:30   I   door Redactie

Het is crisis bij AA Gent. Na de dramatische campagne in play-off 1, volgde voorbije woensdag een nieuwe ontnuchtering voor de club uit de Arteveldestad. Gent verloor de beker van 1B-club KV Mechelen en dat is een klap die hard is aangekomen in de Ghelamco Arena.

Zo staat de job van hoofdtrainer Jess Thorup immers ter discussie. De Noor begon nog wel goed bij Gent, maar ondertussen zijn de resultaten al een tijdje zoek.

Bij Gent zijn ze niet zinnens om Thorup onmiddellijk te slachtofferen. Opmerkelijk: de trainer krijgt de kans om in de komende weken - samen met zijn spelers - de rug te rechten.

Respect en positieve geluiden, maar is dat genoeg?

Thorup is populair bij de fans en het feit dat hij zich heeft geëxcuseerd voor de verloren bekerfinale, levert hem veel respect op. Het Laatste Nieuws meldt dat er vanuit bestuurskringen stemmen opgaan om Thorup ook na dit seizoen verder te laten werken in de Ghelamco Arena, vanuit de wetenschap dat de Noor niet zo lang geleden nog overnam bij een zwalpende ploeg en die toch even op de rails kreeg.

"Maar of dat Thorup effectief aan boord houdt, zou kunnen afhangen van de manier waarop AA Gent zich herpakt in de weken die komen, zeker nu er mogelijk nog een levenslijn naar Europees voetbal is via de vijfde plaats", verduidelijkt HLN de situtatie.

Poll: Moet Thorup trainer van AA Gent blijven?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  voetbal

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024