Vincent Mannaert lacht groen: "Iedereen gunt Genk de titel, inclusief de VAR"

Vincent Mannaert lacht groen:
Zaterdag 11 mei 2019 - 07:37   I   door Redactie

Vincent Mannaert is niet te spreken over de VAR in de play-offs. De algemeen manager van Club Brugge vindt dat die een aantal cruciale fouten heeft gemaakt in de titelstrijd, in het nadeel van Club.

"Ze liggen op mijn maag en ze zitten in mijn mouw... Wat ik nu zeg, mag je zelfs in een titeltje zetten, maar je moet er wel 'lacht' achter plaatsen: 'Zowat iedereen in België gunt Racing Genk de titel, inclusief de VAR.' (lácht) Wij hebben in deze play-offs vijf van de zeven wedstrijden gewonnen, en in de twee die we niét wonnen, waren er resultaatbeïnvloedende tussenkomsten van de VAR. Tussenkomsten waarover totále unanimiteit bestaat dat ze fout waren", aldus Mannaert in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb twee jaar geleden al een oproep gedaan om - naar het voorbeeld van een versnelde Pro Licence-cursus voor ex-voetballers - spelers die ooit bij een betaaldvoetbalclub een jeugdopleiding hebben doorlopen, of die meerdere jaren voetbalden in de hoogste amateurafdelingen, en die nu interesse hebben om scheidsrechter te worden, de kans te bieden om versneld een opleiding te volgen. Zonder dat zij eerst - met alle respect - té lang moeten gaan fluiten bij de U13 of de U15 of in derde provinciale. We hebben een paar prima refs, maar er moet véél meer aanvoer van talent zijn - meer concurrentie brengt het niveau omhoog."

Poll: Gunt de VAR Genk meer de titel dan Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  v24  I  sport  I  voetbal

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024