Onthuld: ‘Op die manier maakte Leko zich hélemaal onmogelijk bij Club Brugge’

Onthuld: ‘Op die manier maakte Leko zich hélemaal onmogelijk bij Club Brugge’
Vrijdag 31 mei 2019 - 13:30   I   door Redactie

Ivan Leko stond de voorbije twee seizoenen aan het roer bij Club Brugge en leidde zijn ploeg achtereenvolgens naar de landstitel en een tweede plaats. Toch kreeg de Kroaat géén nieuw contract. 

Ondertussen is het duidelijk waarom Leko geen contractverlenging kreeg. "Ivan Leko heeft in die twee jaar bij Club Brugge in minder bevlogen tijden alvast nooit één keer mea culpa geslagen. In het proces van een topclub werkt zoiets al zeer snel contraproductief", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Toen nagenoeg de ganse technische staf enkele uren na het 2-2-gelijkspel tegen buur Cercle in februari in het spelershome zat te kijken naar Manchester City-Chelsea, 6-0, en daarbij zonder blikken of blozen opmerkte: "Sarri is een overroepen trainer", was het voor veel omstaanders die middag duidelijk om wie het bij die mensen draait... Fierheid en zelfverheerlijking bewandelen een dunne lijn."

Meer mature trainer

"Neen, Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert weten inderdaad niet hoe het kleedkamermanagement en de interne en externe communicatie van Philippe Clement zal zijn na bijvoorbeeld een gemiste competitiestart, maar zij denken dat hun nieuwe trainer hoe dan ook steeds de clúb voorop zal stellen. Zoals Michel Preud'homme deed. Club Brugge heeft niet zozeer een bétere trainer willen zoeken dan Ivan Leko, wél een meer mature trainer", besluit de krant.

Poll: Begrijp jij dat Leko geen nieuw contract kreeg bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024