Ivan Leko reageert op nieuwe beschuldigingen in zaak Propere Handen

Ivan Leko reageert op nieuwe beschuldigingen in zaak Propere Handen
Donderdag 27 juni 2019 - 18:15   I   door Redactie

Ivan Leko is donderdag, in het kader van het onderzoek Propere Handen, opnieuw ondervraagd door de politie. Het gerecht onderzoekt onder meer of de ex-trainer van Club Brugge geld verdiende aan inkomende transfers en het opstellen van bepaalde spelers bij blauw-zwart.

Na het verhoor sprak advocaat Walter Van Steenbrugge in naam van zijn cliënt de pers toe. “Mijnheer Leko kan iedereen recht in de ogen kijken. Ik ga het proces hier niet voeren. We zijn héél constructief geweest, net zoals de politie en de mensen van het onderzoek. Wij gaan verder meewerken als dat moet, maar er is zelfs geen nieuw verhoor in het vooruitzicht gesteld", aldus Van Steenbrugge volgens Het Nieuwsblad.

Leko ontkent dat hij geld verdiende aan transfers bij Club Brugge. "Mijnheer Leko heeft nooit geld gekregen om bepaalde spelers op te stellen. Hij heeft ook formeel ontkend dat hij geld zou verdiend hebben aan bepaalde transfers", aldus Van Steenbrugge. "Het feit dat de ondervraging zo lang heeft geduurd komt omdat alles vertaald moest worden door een tolk. Mijnheer Leko is niet officieel in verdenking gesteld van nieuwe feiten."

"Dit is schandalig"

"Hij heeft wel onherstelbare reputatieschade geleden na alles wat vandaag verteld is. Dit is schandalig", maakt Van Steenbrugge zich ook kwaad. "We lazen op onze iphone dingen die onvoorstelbaar waren, zijn publiek proces wordt gemaakt terwijl wij geen enkele vraag hebben gekregen over geld krijgen om spelers op te stellen. Uiteraard zijn er vragen gesteld over bepaalde spelers, maar hij is formeel: hij heeft nooit geld gepakt op transfers’”

Poll: Denk jij dat Leko zich schuldig heeft gemaakt aan deze zaken?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024