Eén Anderlecht-speler valt zwaar door de mand: "Laat Kompany daar spelen"

Eén Anderlecht-speler valt zwaar door de mand:
Maandag 05 augustus 2019 - 15:00   I   door Redactie

Wie bij Anderlecht een zeer belabberde indruk maakte tegen Moeskroen was Peter Zulj. Ook Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, is streng voor de Oostenrijker.

"Zulj presenteerde zich in januari in ons land met heel veel zelfvertrouwen. Net Speler van het Jaar geworden en ervan overtuigd dat hij Anderlecht naar een hoger niveau kon tillen. Nu lijken die woorden vooral een scherm te zijn geweest om onzekerheid te maskeren. Van de branie van toen is immers niets op het veld te zien", aldus Vandewalle.

"Verzachtende omstandigheid: het is niet simpel omdat de positie die hij nu bekleedt, controlerende middenvelder, eigenlijk de zijne niet is. Pijnlijke vaststelling: op die positie heeft Zulj toch meer ruimte dan dichter tegen de aanval. Zoveel slechte passen versturen, lange en korte, dat doet pijn aan de ogen. Hij heeft ook geen versnelling en ligt zo mee aan de basis van het trage spel van Anderlecht."

"Als Trebel en Kums dan toch persona non grata zijn, is het dan geen idee dat Kompany zichzelf op die positie uitspeelt? Zeker tegen die staartploegen kan hij daar zijn ploeg beter sturen en wat meer vaart in het spel steken. Nu verdedigt hij met de vingers in de neus."

Poll: Moet Zulj uit de ploeg worden genomen?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024