Kompany: "Ik had liever met 5-0 verloren dan op deze manier"

Kompany:
Donderdag 26 september 2019 - 08:30   I   door Redactie

Weinigen zijn overtuigd na de krappe zege van Anderlecht op Beerschot. Vincent Kompany ziet toch echter wél veel positieve zaken na de 2-3-overwinning na verlengingen in de beker.

“Het belangrijkste is dat Anderlecht hier op Beerschot weer het voetbal heeft gespeeld dat bij Anderlecht hoort. Ik was zo boos na Club Brugge. We brachten daar voetbal waar ik niet voor sta. Ik had liever 5-0 verloren, maar wel ons eigen spel gespeeld en risico’s genomen, dan op zo’n manier met 2-1 ten onder gaan", vertelt Kompany in Het Nieuwsblad

"We gaan nooit meer van ons voetbal afwijken. Laat de andere ploegen maar doen wat ze willen: wij willen de bal en bouwen aan de toekomst. Dat de resultaten dan eens tegenvallen, nemen we erbij. Dat komt erna wel.”

“We wisten dat het knokken zou worden tegen een team met zo’n strijdvaardige trainer. Maar we begonnen goed en ons gameplan werkte", vervolgt Kompany. "Daarna maakten we weer fouten die er absoluut uit moeten. Zoals een bal niet ver genoeg wegkoppen, waardoor de 2-2 viel. Maar we toonden veerkracht. Ons spel was nog verre van perfect en we zullen twee keer zo hard moeten werken om er te raken, maar het keerpunt komt."

Poll: Ben jij positief gestemd over Anderlecht na de kwalificatie tegen Beerschot?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal  I  v24

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024