Hein Vanhaezebrouck haalt hard uit naar Club Brugge en Hans Vanaken

Hein Vanhaezebrouck haalt hard uit naar Club Brugge en Hans Vanaken
Woensdag 23 oktober 2019 - 09:30   I   door Redactie

Club Brugge ging dinsdag voor het eerst dit seizoen onderuit. Het verloor in het eigen Jan Breydelstadion met zware 0-5-cijfers van Paris Saint-Germain. Analist Hein Vanhaezebrouck toont zich meteen streng voor Club Brugge.

“Ja, Club Brugge is gewogen en veel te licht bevonden”, begon Vanhaezebrouck op Zes. “Uiteindelijk heeft Club maar dertig minuten tegen een PSG mét Mbappé gespeeld. Neymar en Cavani deden niet eens mee.”

Club Brugge heeft niets gecreëerd”, ging Vanhaezebrouck verder. “Club trapte niet één keer tussen de palen. Dat is toch héél mager. Je kan wel verliezen van dit PSG, maar de manier waarop… Ik had het toch liever anders gezien. De intenties waren goed, maar dat is niet voldoende.”

"Vanaken stelde teleur"

Ook sterspeler Hans Vanaken kreeg een veeg uit de pan. “Hij stelde teleur. In dit soort wedstrijden verwacht je dat Vanaken boven de middenmaat uitsteekt, maar dat was niet het geval. Dat had misschien te maken met de afwezigheid van Ruud Vormer. Dat zal wel een rol gespeeld hebben.”

“Maar dan nog… Qua creativiteit was het te weinig bij Club Brugge. Ook spelers als Percy Tau en Emmanuel Dennis kunnen beter”, merkte Vanhaezebrouck nog op. Al toonde de analist tot slot ook wel begrip voor de tegenvallende prestatie van blauw-zwart: “Dit PSG geeft weinig weg. Al zeker als het op voorsprong komt.”

Poll: Vind jij de kritiek van Vanhaezebrouck terecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024