Fred Rutten haalt zwaar uit naar Anderlecht: "Echt verbazingwekkend"

Fred Rutten haalt zwaar uit naar Anderlecht:
Vrijdag 25 oktober 2019 - 07:10   I   door Redactie

Fred Rutten heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij RSC Anderlecht - vorig seizoen tijdens de play-offs - gesproken. De Nederlandse trainer haalt in Het Laatste Nieuws zwaar uit naar paars-wit.

Rutten heeft zich tijdens zijn korte passage bij Anderlecht flink geërgerd aan de manier van werken binnen de club. "Ik ga een voorbeeld geven, dat aantoont hoe moeilijk het af en toe was. Na mijn aanstelling gingen we meteen op winterstage in Spanje. Bij terugkomst had men mijn vingerafdruk nodig, opdat ik op het oefencomplex in Neerpede binnen kon geraken. Wel, had ik niet ingegrepen, dan had dat drie dagen geduurd. En was ik technisch werkloos - kon ik dus de gebouwen niet in. Dat toont aan dat voetbal niet centraal stond."

"Nog zoiets: de gesloten trainingen. Die kon ik evengoed niet houden, want jij schreef daags nadien tot in detail wat we gedaan hadden. Dat was verbazingwekkend voor mij. Zoals wel meer dingen", gaat Rutten verder. "Ik was niet de persoon die Anderlecht kon veranderen. En volgens mij moest er net héél veel veranderen op Anderlecht."

"Anderlecht spiegelt zich graag aan Ajax, hé?"

"Ik vond het bijvoorbeeld bizar dat er aan de top van zo een grote club verschrikkelijk weinig ervaring was. Mensen die het voetbal door en door kennen. Anderlecht spiegelt zich graag aan Ajax, hé? Wel, daar werken in de bestuurskamers oud-spelers die eerst aan het handje hebben gelopen van anderen. De leiding van Anderlecht bestaat uit capabele mensen, echt waar, maar ze zijn weinig in aanraking geweest met de absolute voetbaltop. Dan is het normaal dat je fouten maakt. Die vertragen het proces."

Poll: Vond jij Rutten een goede coach voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024