'Marc Coucke heeft Anderlecht serieus in de problemen gebracht'

'Marc Coucke heeft Anderlecht serieus in de problemen gebracht'
Vrijdag 25 oktober 2019 - 15:30   I   door Redactie

Marc Coucke heeft bij RSC Anderlecht al een hobbelig parcours achter de rug. Nu is er zelfs spraken van grote verliezen binnen de club. Volgens columnist Hugo Camps heeft Coucke zijn club serieus in de problemen gebracht.

"Anderlecht ging vorig seizoen met 27 miljoen euro in het rood. Een debacle voor de club die altijd ook het speeltje was van bankiers. Na de sportieve vrije val, de financiële krater. Aan de oorsprong ligt onder meer het roekeloze personeelsbeleid van RSCA. Het ontslag van trainers en spelers kostte handen vol geld. De nukken van voorzitter Marc Coucke hebben een prijskaartje achtergelaten", stelt Camps in Het Laatste Nieuws.

"Nog steeds is er de last van een spelerskern voor drie weeshuizen. De koopman van Oostende raakt zijn spul niet kwijt. Mea culpa? Welnee, uitvluchten stapelen zich op, meestal in de sfeer van natrappen. Het altijd zo sympathieke paars-wit is ondergesneeuwd geraakt in de smurrie van ambities en rancune. Dat kost geld, weten ze bij de kleinste club uit provinciale."

"Marc Coucke is de laatste tijd stiller dan zijn verleden"

"Marc Coucke is de laatste tijd stiller dan zijn verleden", gaat Camps verder. "Hij is even niet meer de dandy met fleurige zomerkostuums, frivole sjaaltjes en sokken, weggeplukt uit het bloemenrijk van dadaïsten. Zoals bekend de kunststroming die zich heftig verzette tegen de westerse beschaving."

"Het verzet van Anderlecht tegen de oude garde rond Roger Vanden Stock was meedogenloos, maar er kwam niets in de plaats. Nog steeds is er geen charter waarop gebouwd kan worden. Het experiment van Vincent Kompany is failliet en de fatale klap wordt afgewend met tussenpersonen. Zoals Frank Vercauteren die de orde binnen de selectie heeft hersteld, maar geen garantie is voor de toekomst."

 

Poll: Vind jij Marc Coucke een goede voorzitter voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024