"Ik wilde díe spelers naar de B-kern sturen bij Anderlecht, maar mocht niet”

Vrijdag 25 oktober 2019 - 17:00   I   door Redactie

De voorbije jaren kende RSC Anderlecht allesbehalve een makkelijke periode. Vorig seizoen stond Fred Rutten aan het roer bij paars-wit en hij keek meermaals zijn ogen uit.

Op het veld van Standard wist Rutten niet wat hem en Anderlecht overkwam. Meegereisde fans zorgden ervoor dat de wedstrijd werd gestaakt omdat er herhaaldelijk vuurpijlen op het veld werden gegooid. "Ik wist niet wat ik zag, ik stond verbouwereerd langs de lijn. Complete chaos. Oorlogsgebied. Ik draai al een tijd mee in het professionele voetbal (sinds 1980, nvdr.), dan heb je wel eens een vuurpijltje over je hoofd zien vliegen. Maar dit was echt... Het was ongelofelijk.”

“Dat heb ik moeten verwerken. Wat er toen is gebeurd, heeft voor diepe teleurstelling gezorgd. (grijnst) Bij mij althans”, benadrukt Rutten. Sommige spelers trokken het zich niet echt aan dat de match werd gestaakt. "Ik ga niet in detail treden, maar ik ben het niet gewend dat je vrolijk kunt zijn op wat een gitzwarte avond is voor je club. Ik had daar moeite mee. En wilde een signaal sturen om de kleedkamer op één lijn te krijgen. Ik moest reageren."

"Als coach moest ik ingrijpen, meende ik"

Rutten praatte met het bestuur en wilde actie ondernemen. Hij wilde enkele spelers meteen naar de B-kern sturen. Van Michael Verschueren mocht hij dat niet doen omdat de spelers te veel waard waren. "Min of meer. Ik wil daar niet te diep op ingaan. (zwijgt even) Maar in zijn algemeenheid komt het daar wel op neer." Niet veel later vertrok Rutten: "Het heeft impact gehad. Als coach moest ik ingrijpen, meende ik. Als niet alle partijen het daar vervolgens mee eens zijn, dan kun je beter je conclusies trekken."

Poll: Vond jij Rutten een goede trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024