"Philippe Clement kan Club Brugge verlaten voor het buitenland"

Maandag 16 december 2019 - 21:00   I   door Redactie

Philippe Clement is inmiddels aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig. Via Waasland-Beveren en een titel met KRC Genk ging het voor Clement naar zijn grote liefde: Club Brugge. En ook daar is hij uitstekend bezig.

Maandag mocht Clement voor het tweede jaar op rij de Trofee Raymond Goethals in ontvangst nemen. Een prestatie die zijn kunnen als coach nog eens extra in de verf zet.

Jan Ceulemans, boegbeeld van Club Brugge, is onder de indruk van de trainer in Clement. "Zijn parcours van Beveren over Genk naar Club telt alleen maar successen", merkt Ceulemans op bij Sporza.

"Clement heeft dat heel slim bekeken"

"Clement heeft het heel slim bekeken om niet van de ene dag op de andere meteen hoofdtrainer te worden. Hij is stilaan gegroeid tot hij een kans kreeg. Er is goed over nagedacht. Voor zijn parcours kun je alleen maar chapeau zeggen."

"Of het buitenland nu lonkt voor Clement? Dat zou kunnen, maar hij moet nu nog een beetje bevestigen. Hij heeft de kwaliteiten om het hogerop te kunnen, in het buitenland dan. Maar het is dan de vraag wanneer en bij welke ploeg. Die vragen kan alleen hij beantwoorden", besluit De Caje.

Poll: Denk jij dat Clement het ook in het buitenland kan maken als trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024