"Marc Coucke gaat Anderlecht verkopen"

Dinsdag 24 december 2019 - 09:00   I   door Redactie

Marc Coucke kocht RSC Anderlecht twee jaar geleden. Hij wilde paars-wit opnieuw naar de Belgische top en Europese subtop leiden. Voorlopig kan Coucke zijn wensen echter niet waarmaken. De geruchten over een snelle verkoop nemen dan ook toe.

"Ik denk dat het geduld van Coucke al langer op is", vertelde Peter Vandenbempt in Extra Time. "Naar buiten blijven ze wel altijd communiceren dat ze één grote eenheid vormen en dat ze allemaal overtuigd zijn van het slagen van het project, maar de verhalen die daar over verteld worden - ook van binnenuit - zijn helemaal anders."

"Anderlecht is op dit moment - en dan heb ik het over het totale beleid - een club in een soort impasse, als ik dat goed begrijp. Het is niet zo moeilijk om achter die verhalen te komen, want ze worden zeer gretig verteld vanuit de club zelf. Ook in bestuurskamers van concurrerende clubs."

"Geïsoleerd binnen zijn eigen club"

"Dan heb ik het gevoel dat Coucke op een of andere manier een beetje geïsoleerd geraakt binnen zijn eigen club", vervolgt Vandenbempt. "Misschien is tweespalt een beetje te sterk uitgedrukt, maar de visies lopen niet helemaal gelijk, of de manier waarop ze daar moeten geraken."

"Er is intern natuurlijk heel veel kritiek op Coucke, maar ik noem het een vorm van stemmingmakerij. Ik hoor af en toe: als het nog een tijdje duurt, dan zal hij de club verkopen." Toch meent Vandenbempt dat Coucke niet zomaar zal vertrekken: "Ik denk dat ze dan hun wensen voor werkelijkheid nemen. Zo makkelijk loopt Coucke niet weg."

Poll: Denk jij dat Coucke Anderlecht opnieuw gaat verkopen?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024