Leko verstuurt stevige waarschuwing naar Club Brugge: "Doe gewoon normaal"

Leko verstuurt stevige waarschuwing naar Club Brugge:
Woensdag 04 maart 2020 - 16:30   I   door Redactie

Ivan Leko was tussen 2017 en 2019 trainer van Club Brugge. In zijn eerste seizoen op Jan Breydel leidde Leko zijn groep onmiddellijk naar de landstitel. Nu geeft hij blauw-zwart goede raad.

Net als twee jaar geleden lijkt Club Brugge af te stevenen op een nieuwe landstitel. Toch wil Leko van de gelegenheid gebruik maken om zijn gewezen werkgever te waarschuwen. "Eén iets heb ik goed onthouden", blikt Leko in Het Laatste Nieuws terug op het jaar dat hij Club naar de titel loodste.

"Na één speeldag was de kloof plots negen punten. Wij wonnen van Genk, de anderen verloren. Negen punten voorsprong met nog negen matchen te gaan? Dan wil je het natuurlijk zo snel mogelijk afmaken! Héél erg tricky..., want daarmee creëer je iets bij de spelers dat je niet wil creëren."

"Dat kan voor een omgekeerd effect zorgen"

"Als de voorsprong dusdanig groot is, wil je snel binnenhalen wat je toekomt, wat van jou is. En dat kan voor een omgekeerd effect zorgen. Eén of twee slechte resultaten en alles zag er anders uit", beseft Leko. "Uiteindelijk stonden we in Charleroi (op speeldag 8, nvdr.) aan de rust met 1-0 achter en was het alsof we álles aan het verliezen waren. Ongelooflijk, terwijl de voorsprong zo groot was geweest. Zo zie je maar...."

Ook nu zal Club Brugge met een aanzienlijke bonus aan play-off 1 beginnen. "Zo'n voordeel is leuk, maar onze play-offs toen bewijzen dat je alleen met de volgende match mag bezig zijn. Niet verder denken, anders kan het snel fout gaan. Doe gewoon normaal. Je moet elke match voorbereiden alsof het een normale competitiematch is", besluit Leko.

Poll: Wie vind jij de beste trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024