Zorgen om zieke Frank Boeckx bij Anderlecht

Zorgen om zieke Frank Boeckx bij Anderlecht
Vrijdag 13 maart 2020 - 18:00   I   door Redactie

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besliste RSC Anderlecht om de spelers in kleine groepjes te laten trainen. Eén speler tekende evenwel niet present op de training: Frank Boeckx. Hij bleef ziek thuis.

Het Nieuwsblad meldt dat Boeckx zich ziekjes voelt en gezien de huidige omstandigheden geen risico's wil nemen. Boeckx maakte zich wat zorgen en daarom werd beslist dat hij voorlopig beter thuis blijft.

Kristof Sas, de dokter van RSCA, benadrukt evenwel dat Boeckx op dit moment geen symptomen van het coronavirus heeft. “Frank voelde zich niet goed en heeft gevraagd om thuis te mogen blijven. Hij heeft echter geen symptomen van het coronavirus en is dus ook niet getest. Het is gewoon uit voorzorg en we passen de regels van de overheid toe. Voetballers zullen pas getest of gehospitaliseerd worden als ze effectief symptomen van het coronavirus hebben.”

Geen duels

Sas legt ook uit hoe Anderlecht dezer dagen traint. “We gaan trainen in kleine groepjes, maar gaan duels tussen spelers vermijden. Misschien verzwakken we daardoor onze concurrentiële positie tegenover clubs die wel voluit zullen trainen, maar gezondheid is nu onze prioriteit. Chapeau dat Frank Vercauteren en Vincent Kompany akkoord zijn om zo te werken.”

Poll: Vind jij dat Anderlecht de trainingen op een goede manier aanpakt gezien de huidige omstandigheden?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024