Woeste Marc Coucke met rug tegen de muur gezet: "Al zijn geld kwijt"

Woeste Marc Coucke met rug tegen de muur gezet:
Vrijdag 24 april 2020 - 11:30   I   door Redactie

Marc Coucke heeft zich de jongste weken ongetwijfeld flink wat zorgen gemaakt. De voorzitter van RSC Anderlecht was verwikkeld in een conflict met zijn ex-club KV Oostende. Volgens KVO hield Coucke de overname van de club tegen.

Uiteindelijk kwam er nu toch witte rook. De Amerikaanse groep PMG gaat Oostende overnemen. Coucke werd met de rug tegen de muur gezet. Hij dreigde al het geld dat Oostende hem nog moest mis te lopen als de club failliet zou gaan. Zover kwam het niet. Oostende maakte Coucke woest door de vele uitlatingen in de pers, maar uiteindelijk kwamen alle partijen tot een akkoord.

"Na een lange strijd is de overname van KV Oostende toch in de maak. Bemiddeling van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) leidde tot een deal tussen overnemer PMG en schuldeiser Marc Coucke. Van de 6,2 miljoen euro schuld betaalt PMG meteen 1,5 miljoen euro terug. De rest wordt gespreid over een jarenlange huur van de tribune. Coucke moest toegeven, want anders verloor hij dik 10 miljoen", benadrukt Het Nieuwsblad.

"Coucke had veel te verliezen"

"Coucke had veel te verliezen. Als KVO failliet ging, was hij het geld dat hij nog eiste kwijt, alsook zijn tribune. Aangezien er nog leningen lopen voor die tribune stond er dik 10 miljoen op het spel. Naast de terugbetaling van 1,5 miljoen euro kan hij nu nog een halve eeuw genieten van tribunehuur: eerst 800.000 euro per jaar, daarna 600.000 euro per seizoen", besluit de krant.

 

Poll: Vind jij dat het Coucke zijn fout is dat KV Oostende in de problemen is gekomen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024