Vanhaezebrouck haalt uit naar Anderlecht en Genk: "Het is hun eigen schuld"

Vanhaezebrouck haalt uit naar Anderlecht en Genk:
Woensdag 13 mei 2020 - 11:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn wekelijks column fors uitgehaald naar KRC Genk en RSC Anderlecht. Vanhaezebrouck neemt zijn gewezen werkgevers op de korrel omdat ze ijveren voor financiële solidariteit binnen de Pro League.

Volgens Vanhaezebrouck doen Genk en Anderlecht dat voornamelijk uit eigenbelang. "De clubs maken nu al ruzie over wie wat moet betalen in het kader van financiële solidariteit. En ik stoor me toch aan enkele zaken", steekt de analist in Het Nieuwsblad van wal.

"Om te beginnen zijn het vooral Anderlecht en Genk die compensatie vragen omdat ze geen Europees spelen. Sorry, maar dat snap ik niet. Waarom moeten zij geld krijgen? Zij gingen wellicht toch geen Europees spelen, en dat is hun eigen schuld. Anderlecht stond een heel seizoen nog niet bij de eerste acht. Dan heb je gewoon slecht gewerkt."

"Financiële solidariteit moet er voor iederéén­ zijn"

"En dan hebben clubs als KV Mechelen - dat boven Anderlecht en Genk stond -, Kortrijk, Zulte Waregem of bij wijze van spreken zelfs clubs uit 1B, evenveel recht op compensatie. Want ook zij hadden in theorie nog Europees voetbal kunnen behalen, via play-off 2. Neen, financiële solidariteit moet er voor iederéén­ zijn", is Vanhaezebrouck duidelijk.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024