Filip Joos: "Dan kijk ik er veel minder naar uit om naar Antwerp te gaan"

Filip Joos:
Zaterdag 06 juni 2020 - 14:00   I   door Redactie

Filip Joos zit nog steeds werkloos thuis. Hij kijkt uit naar de herneming van de Jupiler Pro League straks. Al zal het toch wennen blijven zo zonder publiek.

"Als ze mij morgen naar een echte Antwerp-Gent sturen – een wedstrijd die qua beleving redelijk straf is – spring ik een gat in de lucht", vertelt hij bij De Standaard. "Zonder publiek zit ik daar veel minder op te azen. Het oogt allemaal zo ersatz dan. Al werkt de kunstgreep met een klankband met supportersgeluid in de Bundesliga beter dan ik ooit gedacht had."

"Ik hou in principe niet van fake, ze mogen niet het geluid van geweerschoten monteren op een nieuwsverslag in een woelig land, maar dit is toch anders: een ­onderlinge afspraak om aan zelfverblinding te doen, omdat het zonder geluid niet om aan te zien is", stelt Joos. "Tot mijn verbazing blijkt die sfeer dus toch te verklanken."

Anders in België

"Die Duitse fans blijven hun liederen zingen door de wedstrijd heen, wat er ook gebeurt – clean en georganiseerd, zoals hun voetbal. Helemaal anders dan in België, waar het publiek zijn vreugde en frustratie veel heviger door het spel laat bepalen", aldus Joos.

Poll: Heeft Joos gelijk over voetbal zonder publiek?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024