'Ivan Leko heeft nu al enorm probleem bij Antwerp'

'Ivan Leko heeft nu al enorm probleem bij Antwerp'
Dinsdag 21 juli 2020 - 10:30   I   door Redactie

Royal Antwerp FC stelde met Ivan Leko een nieuwe hoofdtrainer aan. De Kroaat volgt op de Bosuil Laszlo Bölöni op. Komend seizoen is het meteen de bedoeling om mee te dingen naar de landstitel.

"Geen trainer zal dit seizoen zo onder druk staan als Ivan Leko", merkt journalist Jacques Sys op bij Sport/Voetbalmagazine. "Antwerp verloor met Bolat, Hoedt en Arslanagic drie belangrijke spelers en je moet afwachten of het adressenboek van Luciano D'Onofrio zal volstaan om die leemtes op te vullen."

Nieuwe ploeg bouwen

"Ivan Leko staat voor een zware opgave. Hij moet ergens toch een nieuwe ploeg bouwen, maar er wordt vooral van hem verwacht dat hij een andere manier van voetballen brengt die ver staat van de spelstijl die Bölöni hanteerde. Meer voetballend vermogen en minder gebaseerd op uitsluitend kracht."

"Anderzijds heeft Bölöni wel het maximum uit deze ploeg gehaald. In moeilijke omstandigheden, want Antwerp heeft geen gemakkelijke kleedkamer. Misschien wordt dat wel de grootste uitdaging voor Leko: alle ego's in dezelfde richting laten denken, de ongeleide projectielen onder controle houden. Heeft hij daar voldoende persoonlijkheid en overwicht voor?", vraagt Sys zich openlijk af.

(Lees verder onder de foto)

"Is Leko wel de juiste trainer voor Antwerp?"

Volgens Sys heeft Leko nu al een enorm probleem bij Antwerp. De Kroaat zou volgens Sys immers niet over dezelfde autoriteit als Bölöni beschikken. "Leko laat zeker niet over zich heen lopen, maar dezelfde autoriteit en uitstraling als zijn voorganger heeft hij niet."

"Die stijlbreuk zal heel groot zijn. In die zin moet je je afvragen of Leko op dit moment wel de juiste trainer is voor Antwerp, het is een wel brutale overgang van extreme hardheid naar meer mildheid. Anderzijds kan het voor sommigen ook positief zijn en bevrijdend werken."

Poll: Denk jij dat Ivan Leko zal slagen als trainer van Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024