Kompany reageert voor het eerst: "Dit is de reden waarom ik het doe"

Kompany reageert voor het eerst:
Maandag 17 augustus 2020 - 11:45   I   door Redactie

Vincent Kompany is de nieuwe hoofdcoach van Anderlecht. Hij tekende een contract tot 2024 en stopt per direct met voetballen.

"Ik denk dat we allemaal een beetje verrast zijn door de timing, maar dat we allemaal wisten dat dit het doel was", zegt Kompany in een video op de officiële kanalen. "Ik denk dat het belangrijkste voor de ploeg, voor de spelers, voor iedereen is dat de zaken duideljik zijn. En voor mezelf kwam ik redelijk snel tot de conclusie dat ik moest stoppen."

"Ik moest de sprong wagen", vervolgt Kompany. "Voor mij is het project, het project Anderlecht, belangrijker dan het individu Kompany. Ik ben all-in met alles wat ik heb in het project. En ik heb honger, ik heb honger en ik ben klaar. Ik ga er vollenbak voor om ze zo snel mogelijk zo hoog te krijgen waar ze moeten zijn."

"Mijn emotie is een emotie die volledig gericht is naar de toekomst. Een gevoel van ambitie, van goed te willen doen, van te doen dromen. Geen spijt hebben. De wil om het beter te willen doen dan een Anderlecht dat gewoon 'goed' is. In mijn hoofd is het ook een bevrijding nu. Ik heb geen spijt, niks. Gewoon puur ambitie en goesting."

"Ik heb eigenlijk een knop omgedraaid omdat ik weet dat ik helder moet zijn en het in het belang van de groep moet zijn. Dit is volgens mij de plaats waar ik het meeste ga bijdragen. Winnen met mooi voetbal, talent kunnen omvormen in kwaliteit, het beste halen uit elke training, elke dag. Ik heb zoveel energie. Ik kan ook niet geblesseerd raken", lacht Kompany. 

Franky Vercauteren verlaat de club. "Franky heeft mij op alle mogelijke manieren ondersteund. Hij is iemand waarop ik geweldig heb kunnen rekenen", zwaait Kompany met lof. "Hij heeft me begeleid als jonge speler en als jonge coach. We staan hier met zoveel respect naar mekaar toe. Uiteindelijk ben ik tot op een punt gekomen waarop ik alleen maar dankbaar kan zijn. "

Poll: Denk jij dat Kompany het goed zal doen als trainer van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024