Vanhaezebrouck ziet nieuw wonderkind voor België: "Hij kan Hazard overstijgen"

Vanhaezebrouck ziet nieuw wonderkind voor België:
Dinsdag 25 augustus 2020 - 18:30   I   door Redactie

De bejubelde gouden generatie wordt er niet jonger op. Over enkele jaren zullen de opvolgers van Eden Hazard en Kevin De Bruyne dan ook klaar moeten zijn om de fakkel over te nemen.

In dat opzicht is het niet slecht dat Roberto Martinez de 18-jarige Jérémy Doku selecteerde voor de nationale ploeg. Volgens Hein Vanhaezebrouck, die Doku bij Anderlecht nog onder zijn hoede had, kan de winger het heel ver schoppen.

“Geen speler in België dit over zo’n startsnelheid beschikt", steekt Vanhaezebrouck in een gesprek met Het Nieuwsblad van wal. "Hij zou alleen nog meer de ballen in de diepte moeten vragen. Dat zou hem nog gevaarlijker maken."

"Dan is hij helemaal in staat de top te bereiken"

Vanhaezebrouck ziet ook nog een belangrijkpunt: de linkervoet van Doku. “Daar is nog veel werk aan”, stelt de analist vast. “Verdedigers weten nu dat ze zijn linker niet moeten afdekken, dat ze hem daar de voorzet mee mogen laten trappen."

"Mocht hij die linker perfectioneren, dan is hij helemaal in staat de top te bereiken. Dan zal hij Hazard qua potentieel zelfs overstijgen. Maar dat is training, training, training. Hazard is elf jaar ouder, geef hem de tijd", besluit Vanhaezebrouck.

Poll: Denk jij dat Doku beter gaat worden dan Eden Hazard?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024