Verheyen zorgt voor opschudding bij Rode Duivels en wijst Club-speler terecht

Verheyen zorgt voor opschudding bij Rode Duivels en wijst Club-speler terecht
Zaterdag 14 november 2020 - 07:30   I   door Redactie

Sebastiaan Bornauw kreeg zware kritiek bij de Rode Duivels na zijn optreden tegen Zwitserland. Gert Verheyen vindt dat niet helemaal terecht.

"Seb zal lang vechten tegen die eerste duels. Terwijl de tegengoal in de eerste plaats niet zijn schuld is. Ik zal eens advocaat van Seb spelen", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad. “Hoe moest België verdedigen op die fase? De opstellingen waren gespiegeld, waardoor je overal man-op-mansituaties krijgt. Wat ging er mis? Om te beginnen zetten de drie aanvallers geen druk op de bal. Die lange bal kon gewoon getrapt worden. Waar loopt het nog fout?”

"Vertonghen en Mechele staan te veel naar de verkeerde kant en dekken samen slechts een van de drie Zwitserse aanvallers. Kijk naar die foto. Jan moet staan waar Mechele is, Mechele moet staan waar Bornauw is. Dan kan Seb naar de zijkant. Daar loopt Mehmedi slim in de rug van Chadli. Nu staat Seb gevangen tussen twee spelers. Hij ziet dat gebeuren, probeert dat goed te maken. Die kopbal verwerkt hij slecht. Dat is een fout. Maar het begint bij een positionele fout van de hele defensie.”

Poll: Heeft Verheyen gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024