Club Brugge beledigd bij mislukte transfer: "Net niet weggelachen"

Club Brugge beledigd bij mislukte transfer:
Woensdag 16 december 2020 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge wordt steeds kapitaalkrachtiger, maar dat is niet altijd voldoende om de grootste talenten weg te halen. Zeker niet in de Jupiler Pro League. En dat is niet altijd een leuke vaststelling.

In Sport/Voetbalmagazine gaat Vincent Mannaert dieper in op de Belgische markt en het feit dat talenten bijna onbetaalbaar worden als clubs te horen krijgen dat blauw-zwart interesse toont. "Het is absoluut moeilijker geworden", aldus de CEO. "De marktwaardes zijn exponentieel gestegen, waardoor binnenlandse transfers moeilijker worden."

En er speelt voor Mannaert nog een tweede reden. "Een aantal van de zogenaamde ‘kleinere’ clubs in België zijn, bekeken vanuit hun aandeelhoudersstructuur, veel rijker dan de topclubs. Wij hebben bij OHL op de deur geklopt voor Kamal Sowah en zijn net niet weggelachen." Je zou je als topclub voor minder beledigd voelen. Sowah is nu één van de revelaties in de Jupiler Pro League.

Bangkok

"De beslissingen worden niet meer genomen aan Den Dreef, maar ergens in Bangkok", verwijst Mannaert nog naar de Thaise eigenaars van OHL. "Een concurrent sterker maken – want dat zijn de Belgische topclubs voor de eigenaars van Beerschot of OHL – wil men niet doen."

Poll: Moet Club niet meer vissen in de Jupiler Pro League

TAGS  I  Club Brugge  I  OHL

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024