'Genk kan uitpakken met 15 miljoen euro voor wintertransfers, Club moet vrezen'

'Genk kan uitpakken met 15 miljoen euro voor wintertransfers, Club moet vrezen'
Maandag 21 december 2020 - 11:00   I   door Redactie

Zoals het er nu naar uitziet, wordt KRC Genk de grootste uitdager van Club Brugge in de strijd om de titel. Maar tijdens de winterstop kunnen de Limburgers een heus transferoffensief beginnen.

En dat heeft alles te maken met de extra inkomsten die KRC Genk op het punt staat binnen te halen. De onderhandelingen met Atalanta Bergamo over de transfer van Joakim Maehle gaan volgens Het Belang van Limburg immers een laatste fase in.

Italiaanse media hebben het over een transferbedrag van 11 miljoen plus bonussen. En die zijn aanzienlijk, want ze zouden de uiteindelijke transfersom kunnen doen oplopen tot maar liefst 15 miljoen euro. 

Champions League

Welgekomen om tijdens de wintermercato flink uit te pakken. KRC Genk boert de laatste jaren weer uitstekend en heeft al een stevig spaarpotje. Het lijkt dan ook aannemelijk dat de inkomsten meteen weer gebruikt worden om versterkingen binnen te halen, te beginnen met een vervanger voor Maehle.

Zo maakt KRC Genk immers nog meer kans op de titel, wat door deelname aan de Champions League dan weer tot het dubbele van die 15 miljoen kan opleveren. En dus moet Club Brugge vrezen, want blauw-zwart rekent net enorm op de CL-jackpot om de club verder uit te bouwen. 

Poll: Moet KRC Genk de opbrengst van Maehle integraal besteden aan transfers?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024