Peter Vandenbempt haalt stevig uit naar Philippe Clement: "Dat telt niet mee?"

Peter Vandenbempt haalt stevig uit naar Philippe Clement:
Dinsdag 22 december 2020 - 18:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft maandagavond in Extra Time stevig uitgehaald naar Philippe Clement. Vandenbempt is het niet eens met de manier waarop Clement na afloop van Club Brugge-AA Gent communiceerde.

Volgens Vandenbempt overdreef Clement zondag nogal bij het tellen van de kansen van zijn elftal. "“De telling van de kans is altijd een beetje vreemd bij trainers”, stak Vandenbempt van wal.

“Ze leggen de lat voor hun eigen ploeg laag, terwijl die voor de tegenstander dan weer hoog ligt. Zo is de kopbal van Ricca voor mij een goede poging, maar toch geen kans. Dan was er nog een scherpe voorzet waarbij Bolat moest ingrijpen, maar ook dat was geen kans.”

"De goede kansen van AA Gent tellen niet mee?"

“Bij een hoekschop was er nog een goeie kopbal van Vanaken, dat was wél een kans. Maar je merkt het: voor rust kwamen de beste mogelijkheden toch via standaardsituaties”, benadrukt Vandenbempt. “Pas na de rust was er eens een schot van Vanaken, maar die trapte de bal dan weer hoog over. De échte kansen voor Club Brugge kwamen pas na de 0-1 van AA Gent.”

“Ik hoorde Clement dan na de match zeggen dat mocht het 3-1 geweest zijn voor Club Brugge, iedereen zou zeggen dat ze geweldig gespeeld hadden. Met andere woorden: die goede kansen van AA Gent tellen dan plots niet meer mee? Tja…”, besloot Vandenbempt. 

Poll: Vind jij de kritiek van Vandenbempt op Clement terecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024