Club Brugge heeft groot probleem als competitie wordt stopgezet

Club Brugge heeft groot probleem als competitie wordt stopgezet
Dinsdag 22 december 2020 - 19:30   I   door Redactie

Club Brugge heeft een groot probleem als de competitie nu zou worden stopgezet omwille van de coronacrisis. Blauw-zwart prijkt aan de leiding, maar zou niet zeker zijn van de landstitel.

Door alle verschuivingen dit seizoen vond speeldag 18 plaats voor speeldag 17. Club Brugge leek herfstkampioen, maar niets is minder waar. Doordat KRC Genk zijn inhaalmatch van de zeventiende speeldag won, zijn de Limburgers herfstkampioen. En aangezien Genk momenteel één wedstrijd minder heeft gespeeld dan Club, wordt het allemaal nog wat complexer.

"Als de Jupiler Pro League nu wordt stilgelegd, is de lijstaanvoerder kampioen. En dan hebben we na omrekening met Genk (34 punten uit 17 matchen) en Club Brugge (36 punten uit 18) een ex aequo, want beide ploegen hebben dubbel zoveel punten als ze matchen hebben gespeeld", verduidelijkt Het Nieuwsblad.

Duidelijke afscheiding

Nu ziet het er niet naar uit dat de Jupiler Pro League meteen zal worden stopgezet, maar bij de Pro League zullen ze ongetwijfeld blij zijn als we enkele speeldagen verder zijn en er een duidelijke afscheiding is tussen de nummer één en twee. Want als de competitie nu zou worden stopgezet, is leider Club Brugge mogelijk géén kampioen. En dan dreigt een juridisch kluwen.

Poll: Wie verdient volgens jou de titel als de competitie nu wordt stopgezet?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Anderlecht

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024