De Ketelaere brengt het meest op, Anderlecht moet lijdzaam toezien

De Ketelaere brengt het meest op, Anderlecht moet lijdzaam toezien
Vrijdag 01 januari 2021 - 14:00   I   door Redactie

De machtsverhoudingen in het Belgische voetbal zijn volledig hertekend. Waar Anderlecht voorheen vaak de populairste ploeg bleek, is dat nu Club Brugge geworden.

Het grootste bewijs daarvan is kerstactie van de Pro League. Gedurende twaalf dagen kon er geboden kunnen worden op de ‘matchworn’ shirts van alle spelers uit de Jupiler Pro League en de 1B Pro League. De opbrenst gaat naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League.

De veiling sluit af met een recordbedrag van 145.000 euro, ten voordele van Younited Belgium. Het shirt van Club Brugge-revelatie Charles De Ketelaere brengt met 4.100 euro het meeste op. Voorts komen er in de top tien van meest gegeerde shirts maar liefst vijf spelers van blauw-zwart voor met ook nog Lang, Vanaken, Diatta en Vormer.

Totaalopbrengst

Heel opvallend is dat er in die toptien geen enkele naam van een Anderlecht-speler voorkomt. Ook bij de totaalopbrengst hinkt paars-wit serieus achterop. Naast uiteraard Club Brugge, worden de Brusselaars ook voorafgegaan door Antwerp, KV Mechelen en KRC Genk.

Zo moet Anderlecht lijdzaam toezien hoe Club Brugge niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steeds meer afstand neemt.

Poll: Welk truitje van Club Brugge had u graag bemachtigd?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Antwerp

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024