Vandenbempt verklapt verrassende top 3 voor Gouden Schoen: “Daarom koos ik voor hem"

Vandenbempt verklapt verrassende top 3 voor Gouden Schoen: “Daarom koos ik voor hem
Dinsdag 05 januari 2021 - 15:30   I   door Redactie

Volgende week woensdag weten we wie met de Gouden Schoen aan de haal gaat. Het belooft een spannende editie te worden, want er zijn verschillende kandidaten en outsiders. Peter Vandenbempt onthult nu al zijn top 3.

“Ik zal mijn top 3 geven, maar de volgorde ga ik niet vermelden”, aldus Vandenbempt in Eleven Corner. “Het is een bijzondere verkiezing, want in principe moet je twee keer stemmen: één keer in juni en één keer in december."

"Nu moet je meteen stemmen voor het hele jaar. Als ik iedereen zo bezig hoor, dan wordt er vooral rekening gehouden met dit seizoen. Maar er zijn tussen januari en maart ook wel nog negen wedstrijden gespeeld, hé", benadrukt Vandenbempt.

“In mijn afweging heb ik daar dan ook rekening mee gehouden. Iemand die alleen maar in het huidige seizoen heeft gepresteerd, heeft dan ook net iets minder kans bij mij."

Ook Vanaken in top 3

"In mijn top 3 staan Lior Refaelov, Raphael Holzhauser en dan zal ik misschien een beetje verrassen, maar ik heb ook Hans Vanaken er bijgezet. Omdat Club Brugge tussen januari en maart zijn voorsprong op de rest toch heeft weten uit te breiden en Vanaken van alle Club-spelers toch het meest bepalend was.”

Vandenbempt vindt het ook straf dat Vanaken zelfs na zijn tweede Gouden Schoen niet helemaal is weggezakt.“Vanaken is er voor het tweede jaar op rij in geslaagd om ondanks de druk die bij de Gouden Schoen komt kijken, toch een zeer behoorlijk niveau aan te houden."

"De lat ligt nu dan misschien wel nóg hoger bij Club Brugge en Vanaken was in een bepaalde periode ook een stuk minder goed, maar hij heeft ook veel gespeeld. En voor mij telt alles mee voor de Gouden Schoen: prestaties in de competitie, de Champions League en bij de Rode Duivels.”

Poll: Wie moet volgens jou de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Gouden Schoen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024