'Vanhaezebrouck schrikt zich rot, AA Gent wil snel spelers verkopen'

'Vanhaezebrouck schrikt zich rot, AA Gent wil snel spelers verkopen'
Vrijdag 08 januari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Transfers: ze zijn in België noodzakelijk om een club financieel gezond te houden, maar tegelijkertijd zorgen ze meestal ook voor een sportieve verzwakking van de ploeg.

Nu blijkt dat ze bij AA Gent op dat vlak op een wel heel dunne koord balanceren. Het Nieuwsblad hield immers de lonen van de sportieve directeurs van alle Belgische topclubs onder de loep. Zo wordt Gent-manager Michel Louwagie betaald naargelang de meerwaarde op de spelers die verkocht worden, waarvan hij een bepaald percentage krijgt.

"Het voordeel aan dit systeem is dat de sportief directeur zo aangemoedigd wordt om veel geld in het laatje te brengen voor de club: hij mag daar mee van profiteren", stelt Het Nieuwsblad. "Het nadeel is dan weer dat hij zal aangespoord worden om een speler eerder (te) snel te verkopen dan te letten op de sportieve balans van het elftal."

Jonathan David

Hein Vanhaezebrouck zal wellicht serieus geschrokken zijn toen hij dat nieuws vernam. Dat betekent immers dat als Louwagie enkel aan zijn geld denkt, hij snel(ler) goede spelers wil verkopen. Zoals sterspeler Jonathan David vorige zomer. De sportieve gevolgen daarvan waren dit seizoen meteen duidelijk zichtbaar.

Terwijl Vanhaezebrouck er net alles wil aan doen om weer een competitief elftal te maken dat in de komende jaren kan meestrijden voor de titel, kan de loonsconctructie van Louwagie daar lijnrecht tegenover komen te staan. Afwachten of dat te rijmen valt.

Poll: Moet AA Gent het verloningssysteem van Louwagie laten aanpassen?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024