'Moussa Dembélé kan verrassende terugkeer naar België maken'

'Moussa Dembélé kan verrassende terugkeer naar België maken'
Vrijdag 08 januari 2021 - 14:00   I   door Redactie

China blijft populair, getuige de overstap van Ivan Leko naar Shanghai SIPG, maar ook weer niet zó populair. Een wetswijziging kan heel de Chinese competitie overhoop gooien.

Ze komen van overal, de berichten dat grote namen - die in de voorbije jaren gelokt werden met miljoenen euro's, nu plots weer China willen verlaten. Ietwat verrassend, maar dat heeft alles te maken met een nieuwe wet.

De Chinese Super League zal vanaf het komende seizoen immers een salarisplafond moeten invoeren waardoor het brutoloon van buitenlanders niet boven de drie miljoen euro mag liggen. Waardoor ze opeens een héél stuk minder gaan verdienen.

Comeback

Om u een idee te geven: Marouane Fellaini heeft een jaarloon van zo’n 14,5 miljoen netto. Moussa Dembélé heeft bij Guangzhou R&F niet datzelfde toploon, maar met 9 miljoen euro kan hij toch ook niet klagen. Net als bij Fellaini zou die verlaging dus wel eens een vertrek kunnen inluiden voor de gewezen Rode Duivel.

De fluwelen middenvelder heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij dan graag naar België zou terugkeren. Op zijn 33ste is het ook de ideale leeftijd om een comeback in de Jupiler Pro League te maken. De Belgische topclubs zullen zich als het zover komt wellicht verdringen om Dembélé binnen te halen.

Poll: Kan de ploeg die Dembélé binnenhaalt meteen kampioen spelen?

TAGS  I  Guangzhou R&F

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024