'AA Gent krijgt flinke dreun te verwerken op transfermarkt'

'AA Gent krijgt flinke dreun te verwerken op transfermarkt'
Zaterdag 09 januari 2021 - 15:30   I   door Redactie

AA Gent heeft een zware periode achter de rug, een hele zware periode. En dat weerspiegelt zich ook in de marktwaarde van de spelers. Die is als een pudding in elkaar gezakt.

De gespecialiseerde website Transfermarkt maakte recent de nieuwe marktwaardes van de spelers in de Jupiler Pro League bekend. En daarbij moet vooral AA Gent zware klappen incasseren. Dat heeft alles te maken met de meer dan dramatische heenronde, die pas enigszins omgekeerd kon worden na de komst van Hein Vanhaezebrouck. 

Te laat evenwel. Zowat de hele kern ziet zijn prijskaartje fors omlaag gaan. Op drie spelers na: Niklas Dorsch, Usman Bukari en Andreas Hanche-Olsen. Het trio is nu ongeveer één miljoen méér waard. Verder blijft de waarde van Roman Yaremchuk met elf miljoen wel op hetzelfde niveau.

70 miljoen euro

Maar dat kan de totale waarde van de A-kern niet opkrikken. Die krijgt een flinke dreun te verwerken en zakt met maar liefst tien miljoen euro tot de huidige zeventig miljoen euro. Slecht nieuws voor Michel Louwagie en Ivan De Witte, die zo bij hun uitgaande transfers op een stuk minder inkomsten zullen kunnen rekenen. Afwachten in hoeverre Vanhaezebrouck die waarde in de terugronde kan opkrikken.

Poll: Zal Vanhaezebrouck middels betere resultaten de marktwaarde terug kunnen opkrikken?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024