Boskamp is het beu en haalt uit naar RSCA en Kompany: "Zeik toch niet!"

Boskamp is het beu en haalt uit naar RSCA en Kompany:
Dinsdag 02 februari 2021 - 12:30   I   door Redactie

Johan Boskamp moet dezer dagen met lede ogen aanzien hoe zijn gewezen werkgever RSC Anderlecht het ontzettend moeilijk heeft. Paars-wit droomt ervan om zo snel mogelijk opnieuw aan te knopen met de gloriedagen van weleer, maar volgens Boskamp worden er veel fouten gemaakt.

In Het Laatste Nieuws haalt Boskamp uit naar Anderlecht en trainer Vincent Kompany. "Ach jongens, zeik niet. Hét probleem is simpelweg: te weinig kwaliteit. Anderlecht voetbalt op de eigen helft. Die achterste lijn moet vijftig meter hoger. Dán kun je beginnen voetballen", steekt de Nederlander van wal.

"Kompany legt de lat te hoog"

Boskamp is van mening dat de aanpak van Kompany niet de juiste is. "Je wil dat ik eerlijk ben? Ik vind dat Vincent van zijn jongens dingen vraagt die ze niet kunnen. Hij legt de lat te hoog", legt de analist de vinger op de gapende wonde.

"Kompany wil het voetbal brengen van Manchester City, maar daar betalen ze 50 miljoen voor spelers om te kunnen uitvoeren wat Pep (Guardiola, nvdr.) wil. Mij is altijd gezegd: 'Een trainer moet zich schikken naar het spelersmateriaal'..."

"Anderlecht heeft áltijd goede jeugd gehad, maar in het verleden hebben zij nooit de A-ploeg moeten dragen. Vandaag moeten zij de kar trekken. Dat gaat niet - ze missen ervaring en leiderschap", besluit Boskamp.

Poll: Heeft Boskamp gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024