Nog meer ophef na opvallend beeld uit Anderlecht-Gent: “Dit is oneerlijk”

Nog meer ophef na opvallend beeld uit Anderlecht-Gent: “Dit is oneerlijk”
Dinsdag 02 februari 2021 - 15:30   I   door Redactie

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en AA Gent van afgelopen zondag stelde enorm teleur. Tijdens een slaapverwekkende pot voetbal zorgde RSCA-aandeelhouder Étienne Davignon uiteindelijk voor hét beeld van de avond.

Davignon werd rokend, en bijgevolg met zijn mondmasker naar beneden, gespot in de tribunes van het Lotto Park. De 88-jarige Davignon kreeg op sociale media flink wat kritiek. In coronatijden bleek het niet meteen de slimste zet van Davignon.

Anderlecht kreeg er in de nasleep van de voorbije speeldag ook een boete van 750 euro voor. "Omdat de match delegate in het stadion een inbreuk op de mondmaskerplicht en het rookverbod vaststelde", schrijft Het Nieuwsblad.

"Wordt een mondmasker niet enkel gebruikt als de sociale afstand niet gerespecteerd kan worden?"

Davignon lapte twee zaken aan zijn laars, maar is zich van geen kwaad bewust. “Ik ben enorm verrast”, reageert hij bij La Dernière Heure. “Ik zit volledig in m’n eentje en er zitten vier of vijf stoelen tussen elke persoon die zich op de tribunes bevindt. Wordt een mondmasker niet enkel gebruikt als de sociale afstand niet gerespecteerd kan worden?"

"De rook stoorde niet eens iemand. Als ik gestraft word door een antirookcampagne op tv, dan zou ik dat nog begrijpen, maar nu zie ik niet in wat ik verkeerd zou hebben gedaan met betrekking tot de coronaregels. Ik zal de boete betalen die Anderlecht heeft gekregen, maar ik vind het best oneerlijk", besluit Davignon. Uitspraken die veel mensen wellicht niet zullen appreciëren...

Poll: Vind jij deze straf terecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024