Bondscoach Roberto Martínez heeft slecht nieuws voor EK-kansen Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martínez heeft slecht nieuws voor EK-kansen Rode Duivels
Zaterdag 13 februari 2021 - 19:00   I   door Redactie

Op dit moment is het nog ver weg omdat de nationale en Europese competities volop aan de gang zijn, maar het EK in juni zal er snel genoeg zijn. Voor de bondscoach de gelegenheid om al eens vooruit te blikken.

Dat deed Roberto Martínez bij de Spaanse televisie. En waar hij normaal altijd overdreven positief is, klonk de Belgische bondscoach deze keer heel wat gematigder. Gevraagd naar zijn favorieten voor het toernooi en de kansen van de Rode Duivels, kon RTBF het volgende citeren.

"Door het nieuw format is het moeilijk om van favorieten te spreken", aldus Martínez. "Maar het zal het moeilijkste EK in jaren worden. Want op het WK in Rusland waren de vier halvefinalisten allemaal Europese teams. En dan moet je daar nog Spanje, Duitsland, Italië en waarschijnlijk ook Nederland nog aan toevoegen. Het zal volgens mij het meest competitieve EK ooit worden."

Uniek

Het EK is uniek doordat er gespeeld wordt in twaalf speelsteden verdeeld over heel Europa. Na 2016 wordt het ook al voor de tweede keer afgewerkt met 24 deelnemers. De eerste twee ploegen in elke groep van vier plaatsen zich voor de achtste finales, samen met de vier beste derdes. België opent het EK tegen Rusland met een eerste wedstrijd op 12 juni.

Poll: Heeft de bondscoach een punt?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024