Nieuwe Rode Duivel voor Club Brugge?: "Waarom hebben we het niet over hem?"

Nieuwe Rode Duivel voor Club Brugge?:
Zaterdag 13 februari 2021 - 21:00   I   door Redactie

Met Axel Witsel nog altijd stevig in de lappenmand en de grote kans dat hij niet fit raakt voor het EK wordt er volop gespeculeerd over een mogelijke vervanger. En daarbij komen veel namen naar voor.

Eén daarvan is Anderlecht-middenvelder Sambi Lokonga. Maar alvast analist Gert Verheyen vindt de Rode Duivels voor hem nog wat hoog gegrepen. “Het zou vroeg zijn", stelt hij in Het Nieuwsblad. "Waarom zijn wij eigenlijk op zoek naar een witte merel? Kijk in de eerste plaats naar wie daar al speelde."

En zo komt hij bij bekende namen uit. "Leander Dendoncker dus, wekelijks aan de slag in de Premier League. Of telt die niet meer mee? De Duivels hebben ook al met De Bruyne en Tielemans gespeeld. Heel aanvallend, ja, maar in die eerste rondes gaan we toch niet op onze eigen helft staan, hè.”

Intrinsiek

Al denkt hij ook nog aan iemand anders. “Met voorsprong is Orel Mangala van Stuttgart de beste om in te brengen. Je verliest geen enkele bal meer. Intrinsiek heeft hij evenveel talent als Sambi. Hij is alleszins nog balvaster. Zag je die kans die Sambi Lokonga in de tweede helft weggaf aan Union? Als dat in de voeten van Vormer is, kan je de bal uit het net gaan plukken, hè.

Tenslotte noemt Verheyen nog één verrassende naam die mogelijk Rode Duivel zou kunnen worden: "En waarom hebben we het dan niet over Mats Rits? Of is Sambi nu al beter misschien? Voor de nationale ploeg moet je toch matchen gespeeld hebben die de Jupiler Pro League overstijgen. Zeker op die positie.”

Poll: Heeft Rits het potentieel om Rode Duivel te worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024