‘Tottenham ontslaat Mourinho en verrast iedereen met komst van déze trainer’

‘Tottenham ontslaat Mourinho en verrast iedereen met komst van déze trainer’
Dinsdag 23 februari 2021 - 18:30   I   door Redactie

José Mourinho (58) gaat de tol betalen voor het slechte seizoen van Tottenham Hotspur. ‘The Special One’ zou aan zijn laatste dagen als trainer van Tottenham bezig zijn. Zijn opvolger zit zelfs al in de wachtkamer.

Het is al een tijdje duidelijk dat het scheef zit tussen Tottenham en Mourinho. The Spurs begonnen nog aardig aan het huidige seizoen en leken op een gegeven moment zelfs titelkandidaat. Ondertussen is Tottenham ver afgegleden in de Premier League. De Londenaren staan pas negende en alle hoop op kwalificatie voor de Champions League - via de competitie dan toch - lijkt al gaan vliegen.

Het verval bij Tottenham wordt Mourinho serieus aangewreven door eigenaar Daniel Levy. De eigenzinnige Levy is van mening dat Mourinho, zeker gezien zijn reputatie én loonbriefje, meer uit de huidige kern zou moeten halen. De relatie tussen Levy en Mourinho zou ook verziekt zijn en de Portugees geniet niet langer het vertrouwen van zijn baas.

Niet Allegri, maar wel Nagelsmann

Levy is van plan om Mourinho te ontslaan en zal daar in principe niet al te lang meer mee wachten. De opvolger van Mourinho zit overigens al in de wachtkamer. Levy is van plan om niet de eerder genoemde Massimiliano Allegri, maar wel Julian Nagelsmann naar het Tottenham Hotspur Stadium te halen. De 33-jarige Nagelsmann is dé coming man onder de coaches en maakte al indruk bij Hoffenheim en RB Leipzig.

Nagelsmann wordt nationaal en internationaal geloofd voor zijn aanpak en manier van voetballen. De Duitser werd al meermaals gelinkt aan een overstap naar een absolute topclub en nu zou hij dus op weg zijn naar Tottenham.

Nagelsmann is gecharmeerd door de interesse van The Spurs, maar zou wel pas na afloop van dit seizoen willen overnemen. In tussentijd zou Tottenham opteren voor een interim-manager, die de periode tussen het ontslag van Mourinho en de komst van Nagelsmann moet overbruggen.

Poll: Denk jij dat Nagelsmann klaar is voor een avontuur in de Premier League?

TAGS  I  Tottenham  I  RB Leipzig  I  Hoffenheim

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023