'Vercauteren heeft er genoeg van en gooit 4 spelers eruit bij Antwerp'

'Vercauteren heeft er genoeg van en gooit 4 spelers eruit bij Antwerp'
Donderdag 04 maart 2021 - 20:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC zit in een dip. De oudste club van ons land kon geen enkele van zijn laatste vijf wedstrijden winnen en dat zit trainer Frank Vercauteren - nogal begrijpelijk - hoog. Hij gaat dan ook iets veranderen.

Gelijk tegen Standard, verloren van Rangers, gelijk tegen STVV, opnieuw verloren van Rangers en enkele dagen later ook nog eens verloren op het veld van OH Leuven. Het is stilletjes aan te veel aan het worden voor Vercauteren.

Er moét iets veranderen

Hij kon zich de jongste weken meermaals de haren uit het hoofd trekken toen hij zag op wat voor manieren zijn ploeg goals slikte. Vercauteren verwijt zijn ploeg een gebrek aan scherpte, concentratie en… eigenlijk ook kwaliteit. Zowel in defensief als aanvallend opzicht. In de komende weken moét er iets veranderen.

Het gerucht doet de ronde dat Vercauteren van plan is om met de grove borstel door zijn ploeg te gaan. Zo zou hij winteraanwinst Maxime Le Marchand uit het elftal gooien. Ook Birger Verstraete zal wellicht naar de bank verwezen worden. Faris Haroun, bijna weer klaar voor de dienst, zal zijn plaats wellicht snel innemen. Haroun, toch dé patron bij Antwerp, moet opnieuw voor stabiliteit zorgen.

Wisselvallige Lukaku

Op de linkerkant is het voor Vercauteren dan weer roeien met de riemen die hij heeft. Jordan Lukaku presteert wisselvallig en is op defensief vlak lang niet altijd een hoogvlieger. Met Simen Juklerod beschikt Vercauteren over een goed alternatief, maar de Noor werd nadat hij bij KRC Genk tekende uit de A-kern geweerd. Lukaku vervangen moet dan ook op een andere manier.

(Lees verder onder de foto)

Mbokani in

Daarom zal er ook in het offensieve compartiment wat gaan veranderen. Dieumerci Mbokani is niet van plan om de bank te blijven zitten en bonkt op de deur van het eerste elftal. Wie hij uit de ploeg gaat verdrijven? Een optie is dat Vercauteren overstapt naar een 4-3-3 - of een variant met een viermansdefensie - en Lamkel Zé op de flank posteert ten koste van Lukaku. Op de linksachter zou er dan ook nog een defensiever ingestelde speler terechtkomen.

En tot slot zit er ook tussen de doelpalen opnieuw een wissel aan te komen. Er valt Ortwin De Wolf - hij moest al enkele wereldgoals incasseren - weinig te verwijten, maar toch zou Vercauteren straks opnieuw voor Alireza Beiranvand kiezen.  

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024