Clement woest: "Ik weet niet waarom en ik ga er ook geen energie in steken"

Clement woest:
Vrijdag 12 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Terwijl zowat de hele Jupiler Pro League op adem kan komen tijdens de interlandbreak, moet Club Brugge zwaar aan de bak. Vrijdagavond Charleroi, maandagavond AA Gent.

Het gaat om twee inhaalmatchen. Die op Charleroi van vrijdag werd uitgesteld vanwege een onbespeelbaar veld in de winterperiode. En die op AA Gent van maandag liet Club Brugge zelf naar een andere datum verplaatsen omdat het met een groot aantal coronabesmettingen zat. 

Die moeten dus sowieso ingehaald worden, maar over de timing vrijdag-maandag valt wel iets te zeggen. Vooral omdat blauw-zwart maar twee rustdagen heeft om na Charleroi de topper tegen AA Gent voor te bereiden.

"Uiteraard hadden we liever bijvoorbeeld zaterdag-woensdag gehad", ergerde Philippe Clement zich rot op zijn persconferentie. "Dat was blijkbaar ook perfect mogelijk, maar er zijn andere keuzes gemaakt." En dat zint ze bij Club Brugge allerminst.

"Wij maken die kalender niet"

"Ik weet niet waarom en ik ga er ook geen energie in steken om uit te zoeken hoe het komt." Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want naar verluidt was het de voorbije week wel een item in de bestuurskamer én de kleedkamer. Zeker met het gegeven in het achterhoofd dat heel wat spelers nog lang niet topfit zijn na hun quarantaine.

"We focussen ons op onszelf en wat we zelf kunnen doen", probeerde Clement toch nog enigszins positief af te ronden, al was dat duidelijk niet van harte. "Wij maken die kalender niet. We moeten gewoon zien dat we voor elke match die op de kalender wordt gezet klaar zijn."

Poll: Zal amper twee dagen rust na Charleroi zijn invloed hebben op de match tegen AA Gent?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  AA Gent

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024