Zware kritiek op Anderlecht: "Ik kan maar niet snappen wat er gebeurd is"

Zware kritiek op Anderlecht:
Vrijdag 12 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Een karrenvracht aan overbodige spelers liet Anderlecht de voorbije transferperiodes vertrekken naar andere clubs. Vooral uit financiële noodzaak. En dat was niet altijd naar de zin van de spelers zelf.

Ognjen Vranjes (31) is zo iemand. Sinds januari voetbalt de verdediger bij Charleroi, dat hem huurt van Anderlecht. "Kon ik de tijd maar terugdraaien, dan was ik waarschijnlijk nooit naar Anderlecht gekomen", foetert Vranjes in Het Laatste Nieuws.

Op Mambourg is de Bosniër eindelijk opnieuw een basisspeler. "Ik ben gelukkig", zegt hij. En tegelijk ontgoocheld. "Want ik kan maar niet snappen wat er bij Anderlecht gebeurd is."

Paars-wit haalde Vranjes in juli vroegtijdig terug van een uitleenbeurt aan AEK Athene. "Met de belofte op speelkansen, maar toen het seizoen begon, was ik er niet bij. Pas toen Cobbaut zich blesseerde, mocht ik meedoen. Naar mijn gevoel zou dat sowieso slechts tijdelijk zijn."

"Ik heb geen toekomst bij Anderlecht"

Dat had natuurlijk ook te maken met de wisselvallige resultaten. "Ik was ook niet slechter dan de rest. (lacht) We gaan toch niet zeggen dat ik in België geen meerwaarde ben? Ik weet wat ik kan." Arrogant of gewoon zelfzeker? Feit is dat hij een kruis maakt over Anderlecht. "It's over. Ik heb geen toekomst bij Anderlecht."

Duidelijke taal. Maar wat na dit seizoen? Hij heeft nog een contract tot 2022 bij de recordkampioen, met een jaarsalaris van maar liefst 1,25 miljoen euro bruto. En net daar willen de Brusselaars vanaf, maar Vranjes is van plan wraak te nemen.

Loon

"Ik ben eerlijk: mijn loon is een argument om de rit uit te zitten", besluit hij in Het Laatste Nieuws met harde taal. "Desnoods degradeert Anderlecht me naar de U12, dan nog ben ik in staat te blijven. Bosniërs kunnen koppig zijn. Ik zal mijn verplichtingen nakomen zoals dat hoort."

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024