'Philippe Clement pakt tegen Charleroi uit met wel héél verrassende opstelling'

'Philippe Clement pakt tegen Charleroi uit met wel héél verrassende opstelling'
Vrijdag 12 maart 2021 - 19:30   I   door Redactie

Charleroi uit, altijd moeilijk. Hoe moeilijk zal vrijdagavond blijken voor Club Brugge. Met Bas Dost ontbreekt alleszins een gemakkelijk scorende diepe spits.

En dus stelde zich de vraag van één miljoen: wie zou de Nederlands goalgetter vervangen als diepe spits. In principe bleven er maar twee opties over: Youssouph Badji (19) of Daniel Perez (19). De verwachting was dat Perez de voorkeur zou krijgen op Badji om in de basis te starten tegen Charleroi.

Zeker omdat de Senegalese spits tegen Zulte Waregem na een slechte prestatie al na een halfuur vervangen werd door Perez. Maar Philippe Clement verrast toch. Hij kiest nu immers voor Badji.

"Youssouph heeft op een goede manier geantwoord toen hij van het veld stapte", vertelde de Club-trainer op de persconferentie voor de match. "En hij heeft heel hard z’n best gedaan op training.” Dat heeft dus duidelijk geloond.

Mitrovic

Centraal in de verdediging pakte Clement dan weer uit met een verwachte nieuwe naam. Daar verscheen immers Matej Mitrovic aan de aftrap. Voor de Kroatische centrale verdediger, die lang geblesseerd was, was het al een jaar geleden dat hij nog eens in de basis startte. Mitrovic vervangt de geschorste Kossounou.

Poll: Wie zou jij in de spits zetten?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024