Het gaat van kwaad naar erger met Nabil Dirar bij Club Brugge

Het gaat van kwaad naar erger met Nabil Dirar bij Club Brugge
Zaterdag 20 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt zondagmiddag de topper tegen Antwerp. Met Odilon Kossounou die terugkeert uit schorsing. Logisch. Maar zonder Nabil Dirar (35) die niet eens in de wedstrijdselectie zit. Ook logisch.

'Nabil Dirar is niet fit.' Dat is de korte uitleg die Club Brugge bij de vrijgegeven selectie gaf. De vraag is of de Belgische Marokkaan ooit nog 'fit' zal raken. En of hij überhaupt nog in de selectie zal raken. 

Want voorlopig is het nog geen geslaagd huwelijk tussen de flankspeler en zijn oude liefde. Voor alle duidelijkheid: Club Brugge heeft altijd aangegeven dat het Dirar huurde van Fenerbahçe als versterking in de breedte. Als backup op de rechterflank voor Clinton Mata.

Maar het afglijden sinds zijn aankomst is toch opvallend te noemen. Enkel in de Europa League mocht Dirar - mede door een corona-uitbraak bij blauw-zwart - al twee keer starten. Toen en ook tijdens de drie andere invalbeurten, viel op dat Dirar niet meer dezelfde is als tien jaar geleden.

Van der Brempt

Tegen AA Gent maakte hij niet eens deel uit van de definitieve wedstrijdselectie. "Het is niet alleen Badji die niet op de bank zat, maar ook Dirar. Dat is eigen aan Club Brugge en daar moet elke speler mee kunnen omgaan", aldus Clement daarover. In het sterkste Club Brugge heeft Dirar geen plaats, dat is ondertussen wel duidelijk.

Bovendien is er ook de doorbraak van de 18-jarige Ignace Van der Brempt. Bij blauw-zwart geloven ze hard in Van der Brempt - het jeugdproduct mag eigenlijk niet gebareerd worden door een 35-jarige.

Dat voelt Dirar ook wel en naar verluidt zijn zijn inspanningen op training niet meer dezelfde. 'Niet fit' kan dus op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. 

Poll: Zal Dirar dit seizoen nog spelen bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024