Antwerp-spelers wijzen Vormer en Vanaken terecht: "Dat snap ik echt niet"

Antwerp-spelers wijzen Vormer en Vanaken terecht:
Dinsdag 23 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC ging zondagnamiddag met 0-2 winnen op het veld van Club Brugge. Een verdiende overwinning, want het plan van Frank Vercauteren en co pakte eigenlijk perfect uit. En of de zege op het veld van Club deugd deed.

In de kleedkamer van Antwerp genieten ze nog steeds na van de deugddoende driepunter. "We moesten de ruimtes ontnemen van jongens die inlopen, zoals Vormer. De Ketelaere en een Vanaken, die veel naar binnen kwamen, liepen zich vast", kwam Het Laatste Nieuws te weten uit de kleedkamer van The Great Old.

Gouden driehoek

"De drie jongens (Haroun, Hongla en Verstraete, nvdr.) die we daarvoor hebben, zijn daar geknipt voor. Met andere spelers had het niet zo uitgepakt, denk ik. Al zaten de omstandigheden ook mee: een zeer snelle voorsprong en vlak voor rust de 0-2. Maar dat dwing je uiteraard ook zelf af. Het zat goed vanaf het eerste moment, dan groei je in de match."

Spelers als Vormer en Vanaken werden meermaals voor schut gezet tijdens de topper. Zij kregen geen poot aan de grond. Daaruit bleek dat het plan van Antwerp klopte. Al mocht één iets niét gebeuren. "Zelf op achterstand komen", klinkt het nog vanuit de Antwerp-kern. "Da's uiteraard altijd te vermijden, maar nu zeker. Want dan moest heel het tactisch plan omgegooid worden. En om dat dan nog recht te zetten..."

"Bij Club Brugge bleek dat eerder al"

Antwerp kreeg achteraf wel veel kritiek voor zijn manier van spelen. "Dat het er niet uitzag? Elke ploeg probeert een ander te pakken op hun zwakheden. Bij Club Brugge bleek eerder al, tegen Charleroi bijvoorbeeld, dat dit tactisch concept hen moeilijker ligt."

"Dat er kritiek op komt, snap ik niet", klinkt het tot slot nog uit de kleedkamer. "Elke coach wil altijd attractief voetbal spelen, geloof me. Als het kan. Maar als je het dan doet en je verliest 5-0, krijg je gegarandeerd de vraag waarom er niet wat behoudener werd gespeeld. Dus ja..."

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024