Club Brugge kan het niet meer aanzien, Bart Verhaeghe is razend

Club Brugge kan het niet meer aanzien, Bart Verhaeghe is razend
Dinsdag 23 maart 2021 - 12:00   I   door Redactie

Club Brugge is niet onaantastbaar. De autoritaire leider uit de Jupiler Pro League kreeg afgelopen zondag een stevige tik te verduren van eerste achtervolger Royal Antwerp FC. De 0-2-nederlaag tegen Antwerp zindert nog na op het Belfius Basecamp van Club.

Trainer Philippe Clement stak na afloop van de verloren topper de hand in eigen boezem. Hij merkte op dat zijn ploeg niet goed genoeg was om Antwerp uit verband te spelen. “Je weet wat voor match je zal krijgen tegen Antwerp, maar we schieten twee keer in onze eigen voet”, vertelde Clement op de website van Club Brugge

“Het waren bovendien twee doelpunten die volledig vermijdbaar waren. Je weet dat ze naar hier komen om een stevig blok te zetten met veel kracht en duels. Toch zijn we in veel kansrijke situaties gekomen, maar we misten scherpte in de zestien meter. Het was allemaal net niet. Dan verlies je punten die niet nodig waren om te verliezen.”

Het zit Club hoog

Dat ook scheidsrechter Nicolas Laforge en de VAR niet hun dagje hadden, kan er bij de blauw-zwarte familie dan weer niét in. Laforge en zijn assistenten lieten na om enkele Antwerp-spelers (zwaarder) te bestraffen. Zo kwam Faris Haroun bijvoorbeeld weg met natrappen aan het adres van Noa Lang. Dat is iets wat Club hoog zit.

Bij Club Brugge reageerden ze dan ook vol ongeloof toen het Referee Department in zijn wekelijkse terugblik op het voetbalweekend met geen woord repte over de beslissingen in Club Brugge-Antwerp. Geen enkele fase uit de topper werd verkeerd beoordeeld als we het Referee Department mogen geloven. "Kom, hé, zeg", klinkt het veelzeggend bij Club.

Verhaeghe kwaad

Voorzitter Bart Verhaeghe, die zondag net 56 kaarsjes mocht uitblazen, reageerde naar verluidt als door een wesp gestoken. Hij vindt dat Club Brugge ernstig werd benadeeld tegen Antwerp en vindt dat niet kunnen. Net als AA Gent hoopt ook de Club Brugge-top dat het Referee Department zich eens gaat bezinnen over de huidige gang van zaken.

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024