Nieuw wonderkind op komst voor België: “Over enkele jaren speelt hij bij Barça”

Nieuw wonderkind op komst voor België: “Over enkele jaren speelt hij bij Barça”
Dinsdag 23 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Ons land bracht in de voorbije jaren al tal van grote talenten voort. Er wordt bij de Rode Duivels niet voor niets gesproken over een gouden generatie. Het heeft er overigens alle schijn van dat ook de toekomst van de nationale ploeg verzekerd is.

Volgens Laszlo Köteles (36) zal de piepjonge Maarten Vandevoordt (18) het immers ver schoppen tijdens zijn carrière. Vandevoordt werd eerder dit seizoen de onbetwiste nummer 1 bij KRC Genk en maakt bijna wekelijks indruk. "De leeftijd is voor mij geen doorslaggevend argument om te bepalen of een doelman klaar is voor het grote werk of niet", steekt Köteles in Het Laatste Nieuws van wal.

"Maturiteit, mentaliteit, vertrouwen en werkethiek zijn vele malen belangrijker voor een keeper dan ouderdom. Ik ken Guy Martens heel goed, dit is geen ondoordachte beslissing", zegt Köteles over de Genkse keuze om na het plotse vertrek van Danny Vukovic voluit de kaart van drie jonge keepers te trekken.

"Het is niet dat Vandevoordt uit het niets komt"

Köteles gelooft dat Vandevoordt op termijn de top gaat halen. "Voor mij is dit het zoveelste bewijs dat de keepersacademie van KRC Genk uitstekend werk levert. En het is niet dat Vandevoordt plots uit het niets komt. In mijn laatste maanden bij Racing Genk onderhield ik mijn conditie bij het tweede elftal, ik trainde toen samen met de 16-jarige Vandevoordt en Leysen."

"A new wonderkid", zegt Köteles over Vandevoordt. "Maar wel een totaal andere stijl dan Courtois, zowel op als naast het veld. Op jonge leeftijd was Courtois vocaal heel aanwezig in de groep. Zowel op het veld als in de kleedkamer. Als 16-jarige had hij er geen problemen mee om Matoukou of João Carlos op hun plichten te wijzen."

"Thibaut is nooit op zijn mondje gevallen. Vandevoordt is stiller, iets meer ingetogen. Maar op het veld vind ik hem wel meer présence hebben als Courtois op die leeftijd. Mijn 'wow-gevoel' is groter bij Vandevoordt dan bij Courtois. Hij heeft een meer attractieve stijl van keepen", merkt Köteles nog op.

Barcelona

"De echte vergelijking, die kunnen we pas over vijf jaar maken. Wanneer Courtois nog steeds de nummer één is bij Real en Vandevoordt het doel verdedigt van Barcelona", knipoogt de Hongaar. Het is nu al uitkijken naar het moment dat Vandevoordt zijn opwachting maakt bij de Rode Duivels.

Poll: Denk jij dat Vandevoordt beter gaat worden dan Courtois?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Barcelona  I  Real Madrid

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024